Primaria din Cleveland vrea ca familia lui Tamir Rice, un baietel de 12 ani ucis de politie, sa plateasca sute de dolari pentru a acoperi “servicii medicale de urgenta” pentru “ultimele cheltuieli inainte de deces”, noteaza The Guardian.

Familia unui copil ucis de politie in Cleveland trebuie sa plateasca ambulantaFoto: Captura YouTube

Avocatii primariei au inaintat o cerere miercuri, pretinzand ca familia datoreaza 500 de dolari pentru o factura a serviciului de urgenta oferit la moartea baietelului, iscand furia celor care sprijina familia, acestia spunand ca este o manevra legala deosebit de cruda.

‘Cruzimea, insensibilitatea si proasta judecata aratata de primarie la trimiterea facturii dupa ce proprii politisti au ucis un copil de 12 ani este uluitoare. Asta adauga la crima si o insulta”, a spus avocata familiei.

Politistul Timothy Loehmann l-a impuscat mortal pe Rice, un copil de culoare, in primele doua secunde dupa ce a sosit intr-un parc local ca raspuns la un apel la politie in care se spunea ca un minor avea o arma, “probabil falsa”.

Loehmann a declarat ulterior ca a crezut ca Rice, care tinea o arma de jucarie, are 18 ani.

Informatia privind factura de 500 de dolari a venit la doua luni dupa ce un juriu a decis ca Loehmann sa nu fie pus sub acuzare.

Potrivit documentelor trimise cu factura, 450 de dolari sunt pentru servicii de ambulanta si 10 dolari pentru “kilometraj”.

Loehmann si alt ofiter nu au verificat semnele vitale ale lui RIce si nici nu au acordat primul ajutor dupa ce a fost impuscat, dar au tinut-o pe sora acestuia cand a aincercat sa ajunga la el.