Premierul Dacian Ciolos i-a cerut miercuri ministrului educatiei, Adrian Curaj, sa puna in dezbatere publica pachetul de acte normative privind doctoratele. In cadrul sedintei de Guvern de miercuri, va avea loc o prezentare a pachetului legislativ, iar saptamana viitoare va fi aprobat, a mai anuntat Ciolos.

"O sa avem pe ordinea de zi si o prezentare a pachetului de masuri si de proiecte de acte normative si a calendarului pentru modificarea legislatiei in domeniul educatiei in ceea ce priveste doctoratele, un subiect mult discutat. Inteleg ca domnul ministru este pregatit astazi sa prezinte continutul acestui pachet urmand ca, de saptamana viitoare, sa vina cu actele normative pentru a fi adoptate, dar am considerat important sa avem astazi aceasta prezentare", a spus Ciolos la inceputul sedintei de guvern.

In luna ianuarie, Guvernul a aprobat o ordonanta pentru modificarea Legii nr. 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, care scoate plagiatele demnitarilor din analiza Consiliului National de Etica. Astfel, numai universitatile vor retrage titlurile sau vor anula diplomele, indiferent de momentul si modalitatea in care acestea au fost atribuite. Insa, modificarea legislatiei nu se opreste aici. Dupa modificarea legii eticii, va urma promovarea unei Ordonante de Urgenta care va modifica Legea Educatiei, "dupa care vom da hotarari de guvern si ordine de ministru" pentru a crea noul cadru de verificare a plagiatelor, a anuntat Adrian Curaj in luna ianuarie.