Meteorologii eu emis, miercuri, o atentionare nowcasting cod galben de vant pentru judetele Sibiu, Arad, Timis si Caras-Severin, valabila in urmatoarele ore. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 14,00, local in sudul judetul Sibiu, indeosebi pe Valea Oltului si in zonele limitrofe, se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi local 55-60 kilometri/ora la rafala, iar la munte peste 75-80 kilometri/ora.

De asemenea, pana la ora 11:30, ANM a instituit Cod galben de vant, care la rafala va depasi 50-60 kilometri/ora, iar la munte peste 80 kilometri/ora, pentru sudul si zonele de deal ale judetelor Arad, Timis si Caras-Severin.

Codul galben reprezinta fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) obisnuite pentru zona respectiva, dar care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.