Miercuri, valorile termice se vor mentine mult mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va prezenta innorari si vor fi precipitatii, in cursul zilei in jumatatea vestica a teritoriului, iar noaptea si in restul teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

In special in zonele montane si submontane, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, dar noaptea, acestea se vor transforma trecator in lapovita si ninsoare, indeosebi in nord-vestul si centrul tarii. In zonele inalte de munte, mai ales spre seara si in cursul noptii, vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, iar in Banat, Crisana si Dobrogea va depasi temporar 50...60 km/h, in timp ce pe crestele inalte de munte va sufla tare (cu peste 70...80 km/h) viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7...8 grade in estul Transilvaniei si Moldova si 15 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre -2 si 9 grade. In zonele joase de relief, mai ales din sud si est, dimineata, pe arii restranse va mai fi ceata.

La Bucuresti, valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale ale perioadei, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 5...6 grade. Cerul va avea innorari, dimineata vor mai fi conditii de ceata, iar in cursul noptii, temporar, va ploua. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in a doua parte a intervalului.

Joi, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data; temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 16 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 8...9 grade in Dealurile Banatului.

In regiunile din vestul, nord-vestul si centrul tarii vor fi innorari temporare, pe arii restranse va ploua slab, iar in zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar in zonele joase de relief, dimineata si noaptea, izolat va fi ceata.

Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si la munte, unde in a doua parte a intervalului rafalele vor depasi local 60 km/h, iar in rest va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, temporare in est si in centru.