Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar penal si au solicitat mai multe acte din Hunedoara pentru a stabili incadrarea juridica in cazul jandarmului care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit intr-un local din statiunea Straja, unde o salvamontista a fost batuta, transmite Mediafax.

Prim-adjunctul procurorului sef al Parchetului Militar Timisoara, Catalin Pitu, a declarat, marti, ca institutia pe care o reprezinta a fost sesizata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara si a deschis un dosar penal referitor la incidentul in care a fost implicat si jandarmul Sorin Moldovan, care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit intr-un local din Straja, in urma caruia o salvamontista a fost batuta de un recidivist.

"Cei de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara ne-au sesizat despre incident. Este vorba despre cel pe care il stim cu totii din presa. Am inregistrat in penal un dosar cu privire la incidentul respectiv. Acum adunam toate informatiile pentru a vedea cum se va desfasura ancheta pe viitorul apropiat. Incadrarea juridica va fi facuta corect si intemeiat dupa ce la dosar vor fi depuse documentele solicitate deja din teritoriu. Probabil in aceasta saptamana vom sti care va fi situatia juridica￯, a declarat Catalin Pitu.

El a adaugat ca jandarmul Sorin Moldovan va fi dus la Timisoara pentru a fi audiat, cel mai probabil saptamana viitoare, dupa ce procurorii Parchetului Militar vor studia probele.

De asemenea, la audieri va fi chemata si salvamontista batuta.

O tanara de 21 de ani, salvamontista in Straja, a fost batuta intr-un bar din statiunea montana de un barbat de 33 de ani, in timp ce se afla la o petrecere.

Agresorul salvamontistei din statiunea Straja a fost arestat preventiv luni pentru o perioada de 30 de zile, in urma hotararii luata de magistratii Judecatoriei Petrosani, dupa ce procurorii l-au acuzat de comiterea infractiunilor de lovire si alte violente.