Generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din functia de inspector general al Jandarmeriei Romane, prin ordin al ministrului de Interne Petre Toba, si a fost numit director al Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul MAI, potrivit unui comunicat transmis vineri.

"Incepand de vineri, 5 februarie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Toba, generalul maior Mircea Olaru a fost eliberat din functia de inspector general al Jandarmeriei Romane si se numeste director al Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul MAI", se arata in comunicatul difuzat de MAI.

Totodata, mai precizeaza comunicatul, "domnului Olaru Mircea i se echivaleaza gradul militar cu cel de chestor principal de politie".

Tot vineri, MAI a informat intr-un comunicat ca, prin ordin al ministrului Petre Toba, incepand cu data de 5 februarie, "generalul de brigada Zoltan Balint a fost imputernicit pe o perioada de 6 luni sa indeplineasca atributiile de prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si sef al statului major al Jandarmeriei Romane".