Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, s-a intalnit joi cu Thomas Shannon, subsecretar de stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat, potrivit unui comunicat de presa al Ambasadei Romaniei in SUA. Cei doi au discutat despre relatiile bilaterale, riscurile la adresa securitatii la nivel regional, precum si relevanta zonei Marii Negre in actualul context geopolitic.

Dan Mihalache si Thomas ShannonFoto: Ambasada Romaniei in SUA

La intalnire au participat si Hoyt Yee, adjunctul asistentului secretarului de stat din Biroul pentru Afaceri Europene si Euroasiatice, si ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior.

Mihalache a vorbit si despre cresterea de patru ori a bugetului destinat Initiativei pentru Reasigurare Europeana: "Confirma angajamentul Statelor Unite privind sustinerea Aliatilor din flancul estic al NATO si descurajarea factorilor de risc din regiune. Speram ca acest angajament va crea o tendinta in ceea ce priveste rezultatele summit-ului NATO din vara, de la Varsovia, care vor indica in mod clar interesul Aliantei si al partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, fata de securitatea din regiune".