Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA a efectuat cheltuieli nedeductibile de zeci de milioane de lei si a decontat partial salariatilor bilete de odihna in destinatii exotice intre anii 2009 si 2013, perioada in care a inregistrat in mod constant pierderi, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat anul trecut, transmite Agerpres.

Conform datelor companiei, pierderile financiare inregistrate in perioada 2009-2013 s-au cifrat intre 28 de milioane de lei si 67 de milioane de lei anual. In aceeasi perioada au fost efectuate insa cheltuieli nedeductibile financiar in valoare totala de peste 44 de milioane de lei. Banii au fost dati pentru deplasari, combustibil nedeductibil, cotizatii, amenzi sau activitati de protocol.

De asemenea, Radiocomunicatii SA a acoperit, intre 2009 si 2019, 40% din valoarea biletelor de odihna si tratament pentru salariati si familiile acestora, conform contractului colectiv de munca. Printre destinatiile preferate se numara Arabia Saudita, Vietnam, SUA, China sau Egipt.

Alte nereguli constatate de Corpul de Control al premierului se refera la plata unor lucrari de defrisare si inregistrarea nelegala a unor cheltuieli in baza unor contracte de comodat.

In raport se mai precizeaza ca cele constatate vor fi comunicate Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.