Un autobuz plin cu calatori a lovit vineri dimineata o basculanta pe centura de vest a Ploiestiului. Sunt cel putin 5 morti si 28 de raniti, transmite Digi 24. Printre raniti sunt si 4 copii. Soferul autobuzului si-a pierdut viata pe loc.

Accident de autocar cu cinci mortiFoto: Mediafax

Accidentul s-a produs in jurul orei 06.15, zona Stejnic. Conform Infotrafic, autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteza redusa. Accidentul s-a produs pe sensul de mers catre Brasov. A fost inchis si celalalt sens, pentru a da posibilitatea ambulantelor sa preia victimele.

11.17 Potrivit MAI, pe langa cele cinci persoane decedate au fost ranite alte 28 (11 barbati, 16 femei, 1 copil) care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente din Ploiesti.

10.28Mai multe echipe de psihologi au fost detasate la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru consilierea familiilor victimelor accidentului de vineri dimineata, de pe DN 1, de la Strejnic, tot aici aflandu-se si politisti care lucreaza pentru identificarea ranitilor.

UPDATE ora 9.20: Trei dintre raniti sunt in stare grava, au leziuni care le pot pune viata in pericol, spus Daniel Nicolae, managerul Serviciului de Ambulanta Ploiesti, la Digi 24. Cei patru copii nu sunt raniti grav.

UPDATE ora 9.10: Soferul basculantei lovite din spate de autobuz are doar cateva rani usoare si a declarat politiei ca pur si simplu s-a simtit izbit de autobuz, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Prahova la Digi24. Carosabilul era umed, nu era ceata, dar era intuneric. Erau conditii de trafic moderat, spune Politia Prahova.

UPDATE ora 8.50 Din primele cercetari, soferul autobuzului este implicat in accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fata locului nefiind gasite urme de franare, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu. Autoritatile iau in calcul mai multe ipoteze, in sensul ca soferul ar putea sa fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

UPDATE: ora 08.35 Toti ranitii sunt constienti, viata lor nu este in pericol. Nu am avut nevoie de echipe de interventie din alte judete, a spus Daniel Nicolae, managerul Serviciului de Ambulanta Ploiesti, la Digi 24. Au traumatisme si trebuie evaluati supimentar. Trei copiii au fost raniti, a mai spus Nicolae.

UPDATE: ora 07.45Traficul in zona este inchis pe ambele sensuri. Politia recomanda ocolirea pe centura de Est a Ploiestiului.

Un numar de 23 de ambulante intervin la fata locului. Ranitii sunt transportati la Spitalul Judetean din Ploiesti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat ca sapte persoane au fost incarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare, scrie Agerpres.

Potrivit IPJ Prahova, autobuzul implicat in accident efectua curse regulate pe ruta Manesti - Ploiesti, iar la acea ora era plin de calatori.

ISU Prahova a activat codul rosu de interventie ceea ce-i permite sa ceara ajutorul tuturor unitatilor de salvatori din municipiu si chiar din judetele vecine. In plus, unitatile de primiri urgente ale spitalelor din zona este suplimentat pentru a putea prelua ranitii.

Circulatia este inchisa si in zona unde s-au format ambuteiaje. Politia recomanda soferilor sa ocoleasca zona si sa circule pe centura de est al Ploiestiului.

ISU Prahova a pus la dispozitia rudelor victimelor urmatoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.