Elon Musk, cel mai vizionar antreprenor al momentului, vrea sa construiasca Hyperloop, o modalitate de a calatori in siguranta la o viteza mare, fara a consuma combustibil. Conceptul a fost lansat in 2013, iar Musk vrea sa il transforme in realitate pana in 2020. SpaceX a lansat o competitie deschisa catre studenti si echipe independente de ingineri, pentru a-si prezenta ideile de concepere a Hyperloop, urmand ca cea mai ingenioasa si precis detaliata sa castige, scrie Playtech.

Sorin si DenisFoto: arhiva personala

Noua studenti de licenta si master din cadrul Politehnicii Bucuresti au hotarat sa isi testeze propria idee, care se pare ca i-a trimis in etapa finala, la Texas, Universitatea A&M.

Cine sunt studentii de la Poli care l-au impresionat pe directorul Space X

Am vorbit cu Sorin Vasile si Denis Tudor, cei care au reprezentat POLI Hyperloop Team, ca sa aflam cum e sa fii parte dintr-o competitie la o scara atat de mare si cum e sa iti aduci aportul pentru a transforma in realitate conceptul unui mijloc de transport al viitorului, care "va schimba lumea", dupa cum a spus-o insusi Elon Musk. Filmuletul lor de promovare a fost realizat cu ajutorul Invid Films siil puteti vedea aici.

Sorin ne-a spus ca si-a gasit echipa cu cateva zile inainte de deadline-ul care presupunea inscrierea intregului echipaj, cu numele complete ale membrilor. S-au strans 22 de oameni undeva prin luna octombrie, care au impartasit idei, si, asa cum se intampla mereu, intr-un final au ramas noua.

Pe langa faptul ca sunt studenti, lucreaza in paralel la aceeasi companie, astfel ca le-a fost mai usor sa se intalneasca pentru a pune bazele proiectului. Denis ne-a marturisit ca ar vrea sa plece la master in alta parte, pentru ca spune ca i se pare ca statul da mai multa incredere tinerilor.

Interviu integral pe Playtech