Bibliografia pentru examenul de Rezidentiat din toamna lui 2016 ramane cea noua, stabilita in vara anului trecut de Ministerul Sanatatii, au precizat joi reprezentantii ministerului, dupa ce studentii au amenintat ca ies in strada daca situatia nu va fi clarificata, informeaza Mediafax.

Examen de rezidentiatFoto: Agerpres

Studentii care vor sustine examenul de Rezidentiat in toamna lui 2016 vor invata dupa noua bibliografie stabilita in vara lui 2015 la nivelul Ministerului Sanatatii.

"Bibliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din ᅡCompendiul de specialitati medico-chirurgicaleᅡ elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof.dr. Victor Stoica si prof.dr. Viorel Scripcaru", se spune intr-un comunicat al MS remis MEDIAFAX.

De asemenea, metodologia examenului de Rezidentiat din toamna lui 2016 va fi anuntata dupa noi consultari intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si federatiile studentesti de profil.

Ministerul a mai anuntat ca a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice.

Luni, studentii de la Medicina au atras atentia intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii ca s-ar putea ajunge la proteste daca nu se aduc clarificari privind bibliografia pentru examenul de Rezidentiat 2016, dupa ce a aparut informatia ca aceasta s-ar fi schimbat in ultimul moment si ca s-ar reveni la vechiul manual - Book Des ECN.

Informatia conform caruia bibliografia s-ar fi schimbat in ultimul moment a aparut la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, au explicat pentru MEDIAFAX reprezentantii Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania.

Studentii au reactionat imediat si au lansat o petitie online, in care spuneau ca vor sa sustina rezidentiatul dupa manualul nou - "Compendiu de specialitati medico-chirurgicale".