Directorul Scolii Generale Octavian Goga din Rasinari, judetul Sibiu, este cercetat dupa ce ar fi baut si ar fi lovit cu masina trei autoturisme, la o ora la care trebuia sa fie la scoala, iar Inspectoratul Scolar Judetean trimite, joi, o echipa pentru a face verificari, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu, Elena Welter, a declarat ca barbatul a lovit cu masina, luni, trei autoturisme parcate.

"Acesta avea o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat", a spus Elena Welter.

Potrivit acesteia, conducatorul auto este cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

La randul sau, inspectorul scolar general al ISJ Sibiu, Stefan Firu, a declarat ca joi dimineata o comisie disciplinara va merge la Scoala Generala ￯Octavian Goga￯ din Rasinari, pentru a face o ancheta pe numele directorului scolii, C.V.

Conform lui Firu, directorul ar fi declarat ca accidentul a avut loc pentru ca masinii pe care o conducea i s-a stricat ambreiajul. Acest aspect nu poate fi verificat de ISJ, a adaugat Stefan Firu, insa directorul va fi tras la raspundere pentru ca la ora la care s-a produs accidentul trebuia sa fie la scoala.

"Joi dimineata, inspectoarea de management si inspectoarea de zona vor fi la Rasinari, ii vor cere o nota explicativa. Eu nu pot sa cer o nota explicativa daca i s-a stricat sau nu ambreiajul, cum mi-a spus domnul director, dar pot sa ii cer nota explicativa de ce la ora aia nu era la scoala￯, a declarat inspectorul general scolar.

Potrivit acestuia, directorul scolii din Rasinari ar nu ar fi informat ISJ despre accident, ci a fost sunat de reprezentantii Inspectoratului dupa ce s-a aflat de incident.

"Eu nu am fost informat de catre domnul director de eveniment. Am aflat si l-am sunat. Zice ca ar fi lovit doar o masina, ca i s-a rupt ambreiajul, i s-au blocat franele. (...) Eu sper sa aiba demnitatea sa isi dea demisia", a conchis Firu.