Deputatii au adoptat, miercuri, o lege prin care ziua de 8 Martie este declarata Ziua Femeii si cea de 19 noiembrie, Ziua Barbatilor, alesii sustinand ca "sarbatorirea celor doua zile este un prilej de a imbunatati relatiile dintre sexe" si de a promova "modele masculine pozitive", nu doar vedete, potrivit Mediafax.

Legea a fost adoptata cu 204 "pentru", 16 "impotriva" si 63 abtineri si va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Potrivit propunerii legislative initiate de cinci senatori de la PSD si PNL, autoritatile administratiei publice pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi acestor zile, iar Televiziunea Publica si Societatea Romana de Radiodifuziune vor putea include in programele lor "emisiuni dedicate promovarii drepturilor femeii sau, dupa caz, drepturilor barbatilor".

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputatilor, propunerea legislativa "are ca scop eliminarea discriminarii dintre femei si barbati si cresterea gradului de constientizare prin concilierea vietii de familie cu cea personala. Sarbatorirea celor doua zile este un prilej de a imbunatati relatiile dintre sexe". Membrii Comisiei pentru egalitate de sanse mai sustin ca "Ziua femeii nu trebuie confundata cu cea a mamei si ziua barbatului cu cea a tatalui".