Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de precipitatii mixte, ninsori la munte si intensificari ale vantului, valabila de joi, ora 2.00 dimineata pana vineri ora 8.00 dimineata.

In intervalul mentionat temporar vor cadea precipitatii sub forma de ploaie si trecator lapovita si ninsoare, joi dimineata, 4 februarie, mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, apoi si in restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile si in special in zona Carpatilor Meridionali si Orientali se va depune un strat nou de zapada.

Izolat se vor acumula cantitati de precipitatii care vor depasi 15...20 l/mp.

Vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari la munte, cu viteze de peste 60...70 km/h si va viscoli sau va spulbera zapada, iar in restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (in general sub 50...55 km/h).

Vremea se va raci in toate regiunile, astfel incat vineri dimineata, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative.

Pe parcursul zilei de miercuri, 3 februarie vor fi intensificari ale vantului pe crestele montane, unde la rafala se vor depasi 80 km/h, iar zapada depusa anterior va fi spulberata, noteaza meteorologii.