Studentii la Medicina cer Ministerului Sanatatii sa clarifice situatia privind bibliografia pentru examenul de rezidentiat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 2 februarie 2016, 18:16 Actualitate | Esenţial


Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România cere Ministerului Sănătăţii, intr-o scrisoare deschisa, clarificarea situaţiei privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2016. Studentii arata ca, potrivit "ultimului comunicat din partea Ministerului, apărut online pe data de 8 ianuarie 2016, bibliografia o reprezintăcele două volume intitulate <Compediu de specialităţi medico-chirurgicale>, elaborate de un colectiv multidisciplinar din toate centrele universitare, sub coordonarea Prof. Dr. Victor Stoica şi Prof. Dr. Viorel Scripcaru. După multiple insistenţe din partea studenților, cartea a apărut pe piaţă şi se poate achiziţiona de la Editura Medicală Bucureşti, precum şi din unele centre universitare. Recent, au apărut informaţii cu privire la o nouă modificare a bibliografiei, în sensul revenirii la volumul utilizat anterior, <Book Des ECN>, ediţia în limba română."

"În numele studenţilor din an terminal, vă solicit clarificarea situaţiei recent apărute şi menţinerea celor două volume intitulate <Compendiu de specialităţi medicochirurgicale> ca bibliografie pentru examenul de Rezidenţiat, sesiunea 2016. De asemenea, dorim menţinerea structurii actuale a organizării examenului de Rezidenţiat, adică pe centre universitare", se arata in scrisoarea deschisa a Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină.

"Nu în ultimul rând, vă aducem la cunoştință, Domnule Ministru, că în toate centrele universitare situaţia privind Rezidenţiatul este una tensionată, aspect potențat și de lipsa unei poziţii ferme şi clare din partea Ministerului Sănătăţii. Astfel, Federaţia nu va putea garanta că studenţii nu vor recurge la forme de exprimare sub formă de protest, individual sau organizat, în vederea clarificării situației acestui examen, de o importanţă deosebit de mare pentru viitoarele noastre cariere în domeniul medical. În încheiere, în calitate de for reprezentativ al tuturor studenţilor medicinişti din România, vă solicităm o luare de poziţie definitivă privind bibliografia, respectiv structurarea examenului de Rezidențiat 2016, ținând cont de faptul că noi, studenții de an terminal, cât şi colegii din anii inferiori, suntem în mod direct afectaţi prin deciziile luate de Dumneavoastră", se incheie scrisoarea deschisa a reprezentantilor studentilor.554 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi