O clinica de acupunctura si un spital de recuperare cardio-vasculara, un hotel de 5 stele si un sat de vacanta sunt investitiile pe care un concern din China isi propune sa le realizeze pe suprafata de 20 de hectare de teren concesionata in Baile Govora. Licitatia internationala castigata de concernul din China a avut loc marti si, conform primarului orasului Govora, Mihai Mateescu, este punctul de plecare pentru realizarea 'unui al doilea oras Baile Govora', potrivit Agerpres.

'Vom avea un al doilea oras Baile Govora. A fost cea mai importanta licitatie din ultimii 26 de ani, licitatia care inseamna kilometrul 0 in turism, in economie. Govora se deschide azi dupa ce proiectul companiei Zhong Hua CTM Holding SRL a fost declarat castigator din cele 4 oferte. La Curaturi vom avea, deci, un spital de recuperare cardio-respirator imbinat cu acupunctura chinezeasca, un hotel de 5 stele cu 7 etaje, un heliport si un numar de 50 - 60 de vile de vacanta de inchiriat pe termen lung si scurt. Azi s-a scris istorie in Baile Govora', a declarat primarul orasului Govora, Mihai Mateescu.

Primaria din Baile Govora va asigura infrastructura de apa, canal, gaz si curent pentru noul cartier dar si asfaltarea strazilor, a mentionat acesta.

'La rugamintea partenerilor chinezi, in toamna, la Baile Govora, va functiona o scoala postliceala sanitara. Noile locuri de munca vor fi intre 800 si 1.200', a adaugat Mateescu.

Primarul nu a precizat care au fost conditiile financiare ale acestei licitatii internationale.

Baile Govora este o statiune aflata la 20 de km de Ramnicu Valcea, cunoscuta pentru tratarea bolilor respiratorii.