Marti, vremea se va incalzi fata de intervalul precedent si va deveni cu mult mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii februarie, in cea mai mare parte a tarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cerul va avea innorari temporare, dar numai pe arii restranse, mai ales la inceputul si sfarsitul intervalului, va ploua slab in regiunile nord-vestice, iar in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni vor mai fi si ninsori. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, pana la tare pe crestele Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7...8 grade in Maramures si estul Transilvaniei si 17...18 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre 0 si 8 grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, izolat, va fi ceata.

La Bucuresti, vremea se va incalzi. Cerul va avea innorari temporare si vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade. La inceputul si sfarsitul intervalului, vor fi conditii de ceata sau nori josi.

Miercuri, vremea se va mentine cu mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6...7 grade in nord-vestul si centrul teritoriului si 18...19 grade in regiunile sudice, iar cele minime se vor situa, in general, intre 0 si 8 grade.

Cerul se va innora treptat in toata tara, incepand dinspre nord-vest si, temporar, mai ales dupa-amiaza si noaptea, va ploua pe arii relativ extinse in vestul, nordul si centrul teritoriului si izolat in rest. In cursul noptii, pe arii restranse in Maramures, in Transilvania si in jumatatea nordica a Moldovei, ploile se vor transforma in lapovita sau ninsoare.

La munte, vor predomina ploile, local, in cursul zilei, iar noaptea precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali si mixte in celelalte masive. Izolat cantitatile de apa vor atinge 10...15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari mai ales pe crestele montane, indeosebi in prima parte a intervalului. Cu totul izolat, vor fi conditii de polei, iar in zonele joase de relief, de ceata.