Soarta procurorului general, Tiberiu Nitu, ar putea fi decisa in aceasta dupa amiaza, la Cotroceni, in conditiile in care acesta refuza sa demisioneze dupa ce DNA l-a acuzat ca a beneficiat ilegal de coloana oficiala, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse oficiale. Potrivit surselor citate, premierul Dacian Ciolos ar urma sa ajunga cu o jumatate de ora mai devreme fata de ora 16.00 anuntata initial pentru discutii cu seful statului. Potrivit surselor HotNews.ro, ministrul Raluca Pruna i-ar fi sugerat procurorului general Tiberiu Nitu intr-o discutie sa demisioneze.

  • UPDATE: Potrivit unor informatii guvernamentale, la discutiile de la Cotroceni participa si ministrul justitiei, Raluca PrunaVom reveni cu detalii

Primul ministru, Dacian Ciolos si ministrul justitiei, Raluca Pruna, s-au abtinut pana acum in declaratiile publice sa se pronunte in acest caz.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni, 25 ianuarie, incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de abuz in serviciu. Oprea este acuzat ca ar fi folosit resursele umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

Totodata, fostul ministru este acuzat ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Tiberiu Nitu a beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel "un folos necuvenit".

Procurorul general Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasari insotit de coloana oficiala, din aprilie 2014 pana in octombrie-noiembrie 2015.

Intr-o prima reactie data publicitatii saptamana trecuta intr-un comunicat al Parchetului General, Tiberiu Nitu a sustinut ca a beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege: "Avand in vedere comentariile purtate in spatiul public referitoare la persoana mea, doresc sa precizez ca in intreaga mea cariera de magistrat, precum si in functia de procuror general am fost permanent preocupat de respectarea legii si a normelor deontologice. Din acest punct de vedere, vreau sa precizez ca in cadrul activitatii desfasurate in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii".