Unitatile de invatamant vor trebui sa publice la aviziere si pe site-urile proprii bugetul de venituri si cheltuieli, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, intr-un interviu acordat Agerpres.

"Uneori ne este frica sa publicam date pentru ca nu ne place realitatea. Dar daca nu spunem care este realitatea, cum putem masura progresul? Transparenta vine si din respectul fata de societate. Ma gandesc la universitati, la scoli. De exemplu, am solicitat ca scolile sa isi afiseze, sa publice bugetul de venituri si cheltuieli. Este respectul scolii fata de finantarea activitatii educationale de catre administratia locala, sau atat cat vine de la minister, ori din fonduri europene. Daca aceste elemente de transparenta ar veni ca un reflex natural, nu fortat, atunci ar fi mult mai simplu", a afirmat ministrul.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, le-a cerut printr-o nota inspectoratelor scolare legat de asigurarea transparentei decizionale sa monitorizeze ca pana pe 31 ianuarie toate unitatile de invatamant sa asigure afisarea bugetelor la avizier, precum si postarea pe prima pagina a site-urilor proprii.