Deputatul PD Nicolai Dudoglo sustine Moscova l-a sprijinit pe oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru functia de premier, insa planurile ruse nu s-au concretizat datorita opozitiei partii romane, Uniunii Europene si Statelor Unite, scrie Jurnal.md.

Vlad PlahotniucFoto: Edelweiss

"Candidatura lui Vladimir Plahotniuc pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova a fost sustinuta de Federatia Rusa", a declarat Dudoglu in cadrul unei reuniuni a reprezentantilor PD din Gagauzia, citat de gagauzinfo.md.

"Noi am vazut atunci ca el (Plahotniuc, n.r.) a primit sprijinul Federatiei Ruse, dar presiunea din partea romanilor, europenilor si a americanilor asupra presedintelui a fost foarte puternica. Chiar daca a fost creata o majoritate parlamentara, presedintele a refuzat sa inainteze candidatura lui Plahotniuc", a declarat Dudoglo.

Acesta a amintit ca membrii filialei PD din Gagauzia au participat la mitingul de la Chisinau, organizat de Plahotniuc, pentru a sustine candidatura acestuia la functia de premier.

In data de 13 ianuarie, noua coalitie guvernamentala, formata in jurul PD, din Parlamentul Moldovei l-a propus pe Vlad Plahotniuc drept premier. PD este controlat de facto de oligarhul moldovean, insa presedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc, principalul sau adversar politic, invocand motive de integritate si propunandu-l in functia de prim-ministru pe Ion Paduraru, secretarul general al Presedintiei la acea data.