Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul senatorului Dan Sova, trimis recent in judecata in dosarul CET Govora, transmite Agerpres.

Dan SovaFoto: Agerpres

Decizia nu este insa definitiva.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Dan Sova trebuie sa respecte mai multe obligatii printre care: sa se prezinte in instanta ori de cate ori este chemat; sa se prezinte la organul de politie in raza caruia locuieste, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau de cate ori este chemat; sa nu paraseasca tara decat cu incuviintarea prealabila a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata; sa nu comunice in mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Mihai Balan, precum si cu martorii din cauza.

Dan Sova a fost eliberat din arest preventiv pe 22 ianuarie si plasat in arest la domiciliu, iar pe 26 ianuarie a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Joi, la primul termen al procesului in camera preliminara, instanta a dispus inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.

In dosar, a fost deferit justitiei Mihai Balan, director general al CET Govora SA, la data faptelor, pentru abuz in serviciu in forma continuata (2 acte materiale).

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.