Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu scrie joi intr-o postare pe Facebook ca soarta procurorului general Tiberiu Nitu este pecetluita. El considera ca "vom asista la o demisie fireasca in acest context". Potrivit legii, ministrul Justitiei este singurul care poate cere revocarea din functie a procurorului general al Romaniei.

Ministrul Justitiei Raluca Pruna l-a chemat miecuri pe Tiberiu Nitu a pentru a-i cere explicatii dupa ce numele sau apare in comunicatul in care DNA cere ridicarea imunitatii fostului ministru de Interne Gabriel Oprea acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu in baza unui protocol.

Tiberiu Nitu a refuzat sa faca miercuri orice declaratie dupa ce a iesit din Ministerul Justitiei.

"Nu fac niciun fel de declaratii si speculatii", a raspuns Tiberiu Nitu la intrebarile jurnalistilor daca ia in calcul sa demisioneze sau daca ministrul Justitiei i-a cerut sa-si dea demisia.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

"In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", sustine DNA.