Presedintele ICCJ: Raportul MCV evidentiaza progresele Inaltei Curti, progresele in unificarea jurisprudentei la nivel national si mentinerea ritmului de solutionare a cauzelor de coruptie la nivel inalt

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 27 ianuarie 2016, 16:55 Actualitate | Esenţial


Livia Stanciu
Foto: CSM
Raportul MCV din acest an evidentiaza progresele Inaltei Curti in domeniul Mecanismului de Cooperare si Verificare si, in special, progresele realizate in unificarea jurisprudentei pe calea sesizarii in vederea pronuntarii hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept si a recursului in interesul legii, arata presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiei Livia Stanciu intr-un comunicat de presa. Sefa Inaltei Curti mai noteaza ca raportul a evidentiat mentinerea ritmului de solutionare a cauzelor de coruptie la nivel inalt.
  • "Declaratie de presa a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator dr. Livia Doina STANCIU referitoare la Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, publicat la 27 ianuarie 2016
Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, publicat la data de 27 ianuarie 2016.

Raportul evidentiaza, cu obiectivitate, progresele Inaltei Curti de Casatie si Justitie in domeniul Mecanismului de Cooperare si Verificare si, in special, progresele realizate in unificarea jurisprudentei pe calea sesizarii in vederea pronuntarii hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept si a recursului in interesul legii.

In acest context, Raportul remarca rolul si contributia celor doua mecanisme prevazute in Codul de procedura civila si in Codul de procedura penala in unificarea jurisprudentei la nivel national, precum si caracterul functional al acestor mecanisme de asigurare a unei practici judiciare unitare.

Totodata, Raportul evidentiaza mentinerea ritmului de solutionare a cauzelor de coruptie la nivel inalt, atat de catre Sectia penala a instantei supreme, cat si de catre Completele de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Instanta suprema va continua eforturile in vederea unificarii jurisprudentei la nivel national, prin mecanismele prevazute in Codul de procedura civila si in Codul de procedura penala, precum si in vederea indeplinirii obiectivelor care revin Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie
Judecator dr. Livia Doina STANCIU
"


Citeste mai multe despre   



















Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


216 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă