Romania se va prezenta, oficial, la Moscova, ca destinatie turistica mizand pe segmentul balneo, circuitele in zona Bucovina si Maramures, dar si pe o oferta mixta litoral-Delta Dunarii, a declarat luni, pentru Agerpres, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Aurelian Marin.

"Ideea unei delegatii oficiale care sa prezinte Romania ca destinatie turistica pe piata rusa a venit si pe fondul relatiilor oarecum tensionate dintre Rusia si Turcia. Incercam sa reinnodam traditia turistilor rusi in Romania. In momentul de fata, facem primele discutii. Vrem sa ne dam seama daca exista interes si in ce mod am putea demara aceste colaborari. Vom incerca sa facem oferte in asa fel ca dintr-un business mic sa se transforme in unul foarte mare. Romania ca destinatie turistica nu a reprezentat o prioritate pentru turistii rusi. Este evident ca nu ne ducem cu asteptari foarte mari pentru a nu avea dezamagiri", a precizat Aurelian Marin.

Delegatia oficiala va vea loc in perioada 27 - 29 ianuarie, discutiile cu partenerii rusi urmand sa se desfasoare la Ambasada Romaniei de la Moscova. Manifestarea este organizata de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si ANAT.

"Este important sa facem acest pas mai ales ca un astfel de demers nu a fost facut de foarte multa vreme, cam de 10, 15 ani. In mod surprinzator pentru noi, avem confirmata o prezenta 160 de persoane din partea rusa. Aproximativ 100 sunt reprezentanti ai unor agentii importante de turism, la care se adauga reprezentanti ai ministerelor ruse de resort, mass-media", a mai spus Aurelian Marin.

Din delegatie vor face parte peste 10 turoperatori membri ANAT, reprezentanti ai ANT, precum si reprezentanti ai unor hoteluri mari din Romania.