Reabilitarea termica a blocurilor din Sectorul 3 a redus facturile la incalzire cu aproximativ 40%. Din 2012 pana in prezent, in Sectorul 3 au fost reabilitate 404 blocuri, adica peste 30.000 de apartamente, alte 261 de blocuri urmand sa fie receptionate in urmatoarele luni.

Robert NegoitaFoto: Hotnews

Astfel, daca inainte de reabilitare proprietarul unei garsoniere trebuia sa scoata din buzunar in jur de 160 de lei, dupa reabilitarea termica factura lunara medie a scazut la aproximativ 100 de lei. Proprietarii apartamentelor de doua camere care inainte de reabilitare plateau in lunile de iarna aproximativ 260 de lei, dupa reabilitare au platit in medie doar 170 de lei.

Situatia este similara si la apartamentele de trei camere, unde facturile medii pe timp de iarna se ridicau la aproximativ 320 de lei inainte de reabilitare, iar dupa finalizarea lucrarii de anvelopare termica a blocurilor au scazut la 220 lei. De asemenea, proprietarii apartamentelor cu patru camere platesc in prezent, in medie, 290 de lei in loc de 420 lei inainte de reabilitare.

”Avantajele reabilitarii termice a blocurilor sunt multiple. Pe langa facturile mai mici la incalzire in lunile de iarna, si vara scad facturile la energie electrica, deoarece folosim aerul conditionat mai putin. Reabilitarea termica a blocurilor din Sectorul 3 a fost una dintre prioritatile mandatului meu de primar si asa va ramane si pe viitor. Intr-un interval foarte scurt am devenit campioni la reabilitare. Asa am reusit sa obtinem 85% din fondurile europene pe acest domeniu alocate Romaniei pana in prezent”, a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3.

In acest moment, 261 de blocuri sunt in curs de finalizare, ele urmand sa fie receptionate in urmatoarele luni. Pe langa blocurile finalizate sau cele in curs de finalizare, Primaria Sectorului 3 va depune dosare pentru reabilitarea termica pe fonduri europene pentru 493 de blocuri in acest an.