Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, unul dintre "durii" de la Berlin, sustine ca alocatiile pentru copii din Germania sunt mai mari decat salariul mediu din Romania, desi realitatea arata invers, potrivit Euractiv.ro. Schauble cere si un rol mai mare pentru Rusia in chestiunea refugiatilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alocatiile pentru copii in Germania sunt de 190 euro lunar pentru fiecare copil, in cazul primilor doi copii, si 221 euro lunar pentru al treilea copil. Dar Salariul mediu net era in Romania, in septembrie 2015, de 1697 RON lunar, conform INS (circa 370 euro).

"E nevoie de solutii noi" pentru a corela standarde sociale si economice cu principiile de baza ale pietei comune, crede Schauble. "Daca alocatiile pentru copii din Germania sunt mai mari decat salariul mediu din Romania, atunci schimbarile profunde trebuie sa existe", a declarat Wolfgang Schauble intr-un interviu pentru FAZ, citat de Euractiv.ro.

Pentru a putea face fata valului migrationist, Schauble e de parere ca Europa trebuie sa contribuie mai mult la stabilizarea si pacificarea Orientului Mijlociu. "Suntem mai afectati de evolutiile din regiune decat oricare alt continent. Si probabil nu vom reusi sa ne eschivam de la o implicare mai mare intr-obuna parte a Africii", spune ministrul de finante in FAZ.

Un rol-cheie in pacificarea Siriei si in rezolvarea cauzei crizei refugiatilor il atribuie Schauble Rusiei. O strategie europeana in Orientul MIjlociu si in Africa nu poate exista fara implicarea SUA, dar nici fara cea a lui Putin. "Daca inteleg bine interesele de securitate ale Rusiei apropo de terorismul islamist, atunci aceasta are mai degraba probleme cu organizatii sunite. De ce nu am elabora atunci o strategie comuna cu Rusia pentru a nivela diferentele dintre o coalitie saudita sunita si una iraniana siita?".