Soferul care si-a condus, vineri dimineata, Loganul in gardul Palatului Victoria, pentru a testa daca actele de terorism pot avea loc si in Romania, a iesit de la audieri. Potrivit politistilor, acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de tulburare a ordinii publice si distrugere. Cercetarile sunt coordonate de Judecatoria Sectorului 1, scrie Agerpres.

O masina a intrat in gardul guvernuluiFoto: Captura Digi 24

"Avand in vedere imprejurarile producerii evenimentului si in urma audierii acestuia, au fost declansate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice si distrugere, cercetari coordonate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1", a informat, vineri dupa-amiaza, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Vineri, in jurul orei 11.30, politia a fost sesizata cu privire la un eveniment rutier,in care conducatorul auto ar fi pierdut controlul masinii, inainte de a intra pe spatiul verde si a se opri intr-un copac.

Potrivit Mediafax, soferul le-a declarat anchetatorilor ca a provocat acest incident in semn de protest, pentru a arata ca actele de terorism pot avea loc si in Romania.

Barbatul, care a lucrat pana recent ca grafician la un post de televiziune, era doar in pantaloni in momentul incidentului.