Telecabina de la Balea Lac a fost repusa in functiune, vineri, dupa ce in urma cu trei zile s-a defectat, iar peste 70 de turisti nu au mai avut cu ce sa coboare de pe munte, fiind necesara interventia a doua elicoptere, transmite Mediafax.

UPDATE 17.02 Meteorologii au prelungit, vineri, avertizarea de risc mare, de gradul patru, de producere de avalanse la peste 1.800 de metri altitudine, Balea Lac, pana duminica seara, la ora 20.00. Potrivit unui buletin al Centrului Regional de Prognoza a Vremii Sibiu, "riscul declansarii de avalanse de dimensiuni medii si mari e mare". La Balea Lac stratul de zapada a ajuns la 1,5 metri.

Purtatorul de cuvant al firmei care administreaza telecabina de la Balea, Lidia Badila, a declarat ca telecabina a fost repusa in functiune incepand cu ora 15.00, dupa ce echipele de interventie au reusit sa remedieze defectiunea aparuta marti.

"Persoanele care vor sa urce la cota 2.034 pot face acest lucru dupa programul obisnuit 09.00 - 17.00", a spus Badila.

Peste 70 de persoane - jumatate dintre ei copii - au ramas blocati marti la Balea Lac, ei fiind coborati miercuri cu elicopterele pana in zona localitatii Cartisoara.