Ultimii pacienti internati la spitalul militar din Bruxelles, dupa ce fusesera grav raniti in incendiul din clubul Colectiv, au fost mutati de la Terapie Intensiva in saloane. Medicii spun ca starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil, transmite Digi 24. Unii dintre ei au fost deja externati.

Ranitii ramasi in Belgia in Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles au fost vizitati joi de ministrul Apararii, Mihnea Motoc. Ministrul s-a intalnit cu medicii si cu conducerea spitalului, care i-au prezentat o informare cu privire la evolutia starii de sanatate si stadiul procesului de recuperare a pacientilor, arata un comunicat al MApN.

"Cu aceasta ocazie, ministrul roman a conferit Spitalului Militar 'Regina Astrid', precum si unor cadre medicale Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, cu insemn de pace, in semn de apreciere a modului in care au fost tratati pacientii romani, supravietuitori ai tragediei din 30 octombrie 2015", scrie sursa citata.

14 persoane ranite in incendiul devastator din 30 octombrie din clubul Colectiv mai sunt internate in strainatate. In tara, doar un ranit se mai afla in spital si este in stare critica, arata cel mai recent bilant al Ministerului Sanatatii.

In urma incendiului izbucnit in clubul bucurestean in timpul unui concert rock si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate.