Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor decide vineri daca il elibereaza din arest pe senatorul Dan Sova, in dosarul CET Govora in care este acuzat de trafic de influenta dupa ce a luat 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Sova este in arest din 15 decembrie 2015.Completul va decide definitiv daca Dan Sova va fi plasat in arest la domiciliu, va ramane in arest preventiv sau va fi cercetat sub control judiciar.

In 28 decembrie 2015, ICCJ a decis, definitiv, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Dan Sova, respectiv din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.

Senatul a avizat, in 3 decembrie 2015, cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceeasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore.

In 4 decembrie, instanta suprema a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016, in urma admiterii contestatiei procurorilor.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.