Un barbat de 70 de ani a murit, joi, intr-un magazin din Bucurestii Noi, dupa ce a acuzat ca se simte rau, informeaza Agerpres.

La fata locului a sosit dupa aproximativ 20 de minute un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, care se afla in sectorul 6, pe strada Virtutii, apoi un al doilea echipaj.

"In jurul orei orei 15,05 s-a primit un apel pe serviciul 112. A fost vorba de un barbat de 70 de ani caruia i s-a facut rau in timp ce se afla la cumparaturi in magazin. Barbatul a refuzat initial ca cei din magazin sa sune la 112, apoi, data fiind starea lui, cei din jur au sunat. O ambulanta cu medic care se afla pe strada Virtutii s-a indreptat catre locul de unde a fost facuta solicitarea. Cand a ajuns, barbatul se afla in stop cardio-respirator. Un alt echipaj cu asistenta a sosit la fata locului. Timp de o ora s-au facut manevre de resuscitare, dar fara rezultat", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.

Potrivit managerului, echipajul ambulantei a ajuns in aproximativ 20 de minute la locul solicitarii din cauza traficului.

Alis Grasu a sustinut ca SABIF se confrunta si cu un deficit de personal de 48%.

"Anul trecut au fost scoase la concurs 60 de locuri, insa adresabilitatea a fost una mica. Acum am scos din nou posturi. Deficitul de personal este in prezent de aproximativ 50%", a afirmat managerul SABIF.