Forumul de la Davos: 80 de mari grupuri farmaceutice cer un raspuns coordonat in fata rezistentei superbacteriilor la antibiotice
Aceasta declaratie, facuta la Forumul Economic Mondial, este semnata de marile companii din sector precum francezii de la Sanofi, elvetienii de la Novartis si Roche sau gigantii americani Pfizer si Merck & Co, care cer o mai buna folosire a antibioticelor.
Eficienta in declin a antibioticelor ingrijoreaza din ce in ce mai mult comunitatea stiintifica.
La sfarsitul lui noiembrie, cercetatori chinezi au anuntat, spre exemplu, ca au descoperit o gena care face ineficienta anumite antibiotice date in ultima instanta, atunci cand alte tratamente au esuat, relansad temerile ca infectii tratabile in prezent ar putea reincepe sa ucida.
"Rezultatele noastre sunt extrem de ingrijoratoare", a subliniat Pr Liu Jianhua, de la Universitatea agricola din Canton.
Grupurile care au semnat apelul cer guvernelor sa sustina finantarea dezvoltarii de noi antibiotice.
Semnatarii, printre care se numara de asemenea AstraZenaca sau GlaxoSmithKline, au precizat ca sustin planul de actiune al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru mentinerea eficacitatii antibioticelor.
Rezistenta tot mai mare a bacteriilor la antibiotice este o prioritate majora pentru sistemul de sanatate, au aratat ei.
Aceste medicamente sunt esentiale pentru ingrijirea infectiilor mortale dar si pentru proceduri precum transplantul, chimioterapia sau tratarea SIDA.
Suprautilizarea lor, insa, accelereaza aparitia de micro-organisme rezistente, care antreneaza reducerea eficientei acestor medicamente.
Potrivit unui raport privind rezistenta la antibiotice, infectiile care decurg din dezvoltarea acestui aspect ar putea antrena circa 10 milioane de decese suplimentare pana in 2050 si ar putea costa pana la 100 de trilioane de dolari daca problema nu se rezolva.
In ciuda investitiilor din cursul ultimilor doua decenii, nicio o noua clasa de antibiotice nu a fost omologata in ultimii 40 de ani, arata semnatarii declaratiei.
Citeste mai multe despre rezistenta la antibiotice superbacterii forumul de la davos
Citeste pe TelekomSport.ro
FOTO | De ce şi-a acoperit Sorana Cîrstea echipamentul cu bandă neagră, în confruntarea din FED Cup


Pe langa medicatia alandala "la liber" , cea supradimensionata si de medici se adauga asta -efectiv "mancam antibiotice pe paine"
normal ca a aparut rezistenta la antibioticele clasice...
Antibioticele ucid mai multi oameni decat poluarea, traficul, terorismul si probabil toate razboaiele la un loc, dar sunt o sursa excelenta de bani asa ca se tace, ca efect tot a unor lobby.uri de acest gen. Oamenii astia au bani sa ne cumpere si pe noi.
Nu stiu sa existe un produs mai daunator omului produs de lumea medicala decat asta, poate doar chemoterapia.
Fiti destepti si nu mai consumati otrava si mai ales nu le mai dati copiilor vostri. Se fac 10 ani de cand nu mai consumam dupa ce medicul pediatru prescria la fiecare rosu in gat (apropos de cumparat, coruptia asta e generalizata si legatizata) si nu mai suntem "fidelizati", nu ne mai imbolnavim.
Doar spuneti cat costa si se rezolva, nu e asa? E pacat sa tii niste super-medicamente pentru niste super-bacterii in stoc, ca se perimeaza.
facem abstractie dei mentinerea tratamentelor pentru boli rare la preturi imposibile, in felul asta stim ca medicina nu e chiar pentru toti.