Un muzeu al pescuitului care arata in interior ca un muzeu iar in exterior ca o biserica a fost construit in localitatea Grojdibodu din judetul Olt si urmeaza sa fie inaugurat in luna martie. Ideea i-a apartinut primarului localitatii. Constructia, care a constat mai degraba in restaurarea unei vechi biserici, a costat 900 de mii de lei, bani europeni, potrivit unui reportaj realizat de Digi 24.

Muzeul din GrojdiboduFoto: Captura Digi 24

Potrivit legii, actuala destinatie a cladirii - cea de muzeu al pescuitului - trebuie pastrata 5 ani.

De remarcat ca in satul Grojdibodu nu traiesc mai mult de 10 pescari, iar localitatea nu este una turistica.

Pe pancarta de la intrare scrie ca este vorba despre un muzeu al pescuitului, insa pe peretii exteriori sunt pictati sfinti.

"E ceva frumos. Am inteles ca s-a facut pe proiecte dintr-alea europene. Seamana (cu o biserica, n.r.), ca sunt niste sfinti pusi acolo, pe ea. Dumnezeu de sus stie!", a declarat un localnic, citat de Digi 24.

Localnicii spun ca intentia primarului ar fi fost sa restaureze vechea biserica, insa cum constructia a fost realizata cu bani europeni, actuala destinatie, cea de muzeu, trebuie pastrata 5 ani.

"S-a tinut cont de arhitectura, de istoria cladirii, incercand sa se pastreze in linii mari aspectul initial al cladirii. Proiectul depus prevede picturile exterioare ca si aferente cladirii", a declarat Dorel Iovancea, primarul localitatii Grojdibodu.

Marius Irindea, auditor la Ministerul Dezvoltarii, spune insa ca "S-a obtinut agrementul de la Ministerul Cultelor si a fost transformata cladirea respectiva intr-un muzeu. Din cate stiu eu si din pozele care reies la vizita in teren, cladirea nu mai seamana deloc cu o biserica."

In localitatea Grojdibodu au mai fost realizate, cu bani europeni, o piata agroalimentara si o baza sportiva.