Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti "indeamna la calm" actorii politici din Chisinau si face apel la acestia "sa actioneze cu toata raspunderea pentru desfasurarea procesului democratic de investire in functie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obtinut votul de incredere al Parlamentului legitim de la Chisinau", se arata intr-un comunicat al institutiei.

MAE arata ca urmareste "cu atentie" evolutiile de la Chisinau.

Reamintim ca miercuri seara au loc la Chisinau proteste organizate de partidele pro-ruse conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, precum si de Platforma DA. Acestea au inceput imediat dupa ce Parlamentul a votat guvernul condus de Pavel Filip, membru al partidului controlat de Vlad Plahotniuc, si au degenerat in violente.

Comunicatul integral al MAE:

Ministerul Afacerilor Externe urmareste cu atentie evolutiile de la Chisinau. Indemnam la calm si facem apel la toti actorii politici din Republica Moldova sa actioneze cu toata raspunderea pentru desfasurarea procesului democratic de investire in functie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obtinut votul de incredere al Parlamentului legitim de la Chisinau.

Doar in felul acesta parcursul democratic, stabilitatea si obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmarite si indeplinite fara sincope, spre beneficiul tuturor cetatenilor tarii.