O romanca in varsta de 36 de ani, fara domiciliu, a nascut o fetita in noaptea de marti spre miercuri chiar in spatele bazilicii Sfantul Petru din Roma, a anuntat parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, care a propus sa o gazduiasca pe aceasta femeie, scrie AFP.

In jurul orei 2,30 dimineata, cand temperatura era sub zero grade, o patrula a politiei a reperat tanara femeie, care cerea ajutor. Ambulanta chemata nu a ajuns la timp iar copilul a venit pe lume in plina strada, cu ajutorul unei politiste.

Transportate intr-o maternitate din apropiere, mama si copilul se simt bine. Ele au fost vizitate miercuri dimineata de monseniorul Konrad Krajewski, responsabil cu operele de caritate la Vatican.

Acesta o cunostea pe femeie si ii propusese de mai multe ori solutii de gazduire pe care femeia le-a refuzat. La cererea papei, a fost invitata sa locuiasca un an intr-o locuinta detinuta de Misionarii milei, ordin fondat de Maica Tereza.

"Este o propunere, nu stim daca o va accepta, e alegerea ei", a declarat parintele Lombardi.

Comunitatea Sant'Egidio, care sustine persoanele fara adapost, a reamintit ca aceasta nastere reprezinta un semnal de alarma, in conditiile in care un roman fara adapost a murit marti la Roma, cel mai probabil de frig.

Numeroase persoane fara adapost traiesc in jurul Vaticanului. Aici au fost instalate dusuri gratuite si se distribuie gratuit saci de dormit.