Noul sistem informatic al Agentiei de Administrare Fiscala ar putea fi gata abia in 2018, a declarat laInterviurile Europa FM, seful fiscului Gelu Diaconu.

Gelu DiaconuFoto: AGERPRES

Actualul sistem este mult prea invechit si nu vor mai fi investiti bani in el, iar Fiscul asigura functionarea lui la cote de avarie.

Noul program va costa 100 de milioane de euro, iar licitatia va avea loc in luna mai, a precizat Gelu Diaconu.

Acesta a acuzat si ca, in Bucuresti, case obscure de avocatura gazduiesc la propriul sediu mii de firme fantoma,noteaza europafm.ro.

Gelu Diaconu afirma ca aceste case de avocatura se folosesc de statutul special al profesiei si ca firmele fantoma sunt introduse in lanturi de tranzactionare, apoi dispar, evitandu-se astfel plata darilor catre stat.

La Interviurile Europa FM, seful Fiscului, Gelu Diaconu, a recunoscut ca inspectorii ANI se ocupa de verificarea declaratiilor sale de avere insa, deocamdata, nu a primit niciun verdict.

Potrivit Centrului de Investigatii Media, presedintele ANAF a omis sa declare in declaratiile sale de avere mai vechi faptul ca sotia si ginerele sau ar detine un hotel situat in centrul capitalei.