Specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) din Petrosani au finalizat expertiza in cazul incendiului produs, la sfarsitul lunii octombrie 2015, in clubul Colectiv din Bucuresti, informeaza Agerpres.

INSEMEX Petrosani la Club ColectivFoto: Hotnews

Raportul va fi predat saptamana viitoare Institutului National de Expertize Criminalistice, cu care INSEMEX a colaborat in efectuarea expertizei tehnice, la solicitarea procurorilor de la Parchetul General.

'Draftul raportului este gata. El numara cateva sute de pagini si anexe. Asa cum am promis, saptamana viitoare raportul va fi predat Institutului National de Expertize Criminalistice', a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul INSEMEX Petrosani, George Artur Gaman.

El a precizat ca nu poate face public niciun element din raport deoarece documentul a fost comandat de Parchetul General.

Specialistii INSEMEX Petrosani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, in laborator, o expertiza tehnica a conditiilor din clubul Colectiv, in incercarea de a determina cauzele si modul in care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Simularea a fost efectuata la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte si directorul Institutului National de Expertize Criminalistice, institutie cu care INSEMEX colaboreaza pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, ca in cadrul expertizei tehnice a fost efectuata o simulare ''la o portiune semnificativa din clubul Colectiv'. Prin reproducerea evenimentului specialistii au incercat sa determine mecanismul de declansare a incendiului si modul de propagare al acestuia.