O inregistrare video in care primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, ar face sex cu doua femei a fost difuzata miercuri de mai multe ziare si televiziuni, dar edilul cercetat de justitie in doua dosare afirma ca e vorba de o "facatura" si un "santaj".

Constantin BoscodealaFoto: Agerpres

"Filmul este o facatura. In cursul acestei zile, m-am consultat cu avocatul si o sa depun o plangere la Parchet. Dupa parerea mea, filmul este un santaj. Nu pot sa-mi dau seama", a declarat Boscodeala, citat de Antena 3.

Potrivit tabloidului Libertatea, scenele de sex ar data din anul 2012 si ar fi fost distribuite de un anonim catre redactiile mai multor publicatii locale din Buzau.

In 10 februarie 2015, Constantin Boscodeala, primar al Buzaului si presedinte al organizatiei judetene a PSD Buzau, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA in iulie 2013, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei catre Fotbal Club Gloria Buzau, decizia Judecatoriei Brasov nefiind definitiva.

De altfel, Boscodeala a facut apel, care se judeca acum la Curtea de Apel Brasov.

De asemenea, in iunie 2014, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile, terenuri si masini ale primarului.

Constantin Boscodeala este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzau, iar din 2010 este liderul organizatiei judetene PSD Buzau.