Un cetatean israelian in varsta de 32 de ani, cautat de autoritatile de la Tel Aviv pentru comiterea a doua crime, a fost prins de politistii ieseni intr-o sala de jocuri din municipiu, barbatul fiind retinut de catre procurori, anunta Mediafax. Barbatul fusese dat in urmarire internationala de catre autoritatile din Israel, fiind acuzat de comiterea a doua crime in luna noiembrie a anului trecut, pe teritoriul aceluiasi stat.

Cetatenul israelian a fost prins luni de catre politistii ieseni, intr-o sala de jocuri din municipiu.

In urma cu doua zile, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi primise o cerere de arestare in vederea extradarii, emisa de autoritatile judiciare israeliene pe numele cetateanului din Israel. Intrucat existau date ca persoana in cauza a intrat in Romania in cursul lunii decembrie 2015 ca turist si intentiona sa paraseasca teritoriul tarii pentru a se duce in Maroc, s-a dispus atat urmarirea nationala, cat si consemnul la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit IGPR, pentru depistarea cetateanului din Israel politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, procurorii dispunand retinerea sa pentru 24 de ore.

El a fost dus in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, iar in cursul zilei de marti urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare, in vederea extradarii.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Serviciului Judetean de Imigrari Iasi.