Un barbat a produs o situatie tensionata, marti, la inceperea unei sedinte a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanta, spunandu-le consilierilor ca tatal sau a murit dupa ce a stat mai multe ore la coada, in frig, pentru a ridica pachetul cu alimente oferit de municipalitate persoanelor nevoiase, cerand totodata ca batranii sa nu mai fie umiliti, informeaza Agerpres.

"Pe 27 decembrie 2015, ora 7 dimineata, tatal meu a plecat sa ii ia pachetul mamei, ea are pensie de 580 de lei si are dreptul la un pachet din partea primariei. Tatal meu, de obicei, la ora 10-11 era acasa. Vazand ca nu mai vine, la ora 15 m-am dus dupa el si mi-a spus ca nu mai poate..., avea o angina pectorala. (...) L-am adus acasa, i-am spus sa mergem la spital. La spital ne-au programat pentru data de 6 ianuarie. (...) Pe 4 dimineata, l-am gasit pe tata cu comotie cerebrala, negru. (...) Nu ii acuz de moartea lui tata, dar (...) sa stai mereu la coada este o umilinta", a sustinut, la finalul sedintei CLM, Sandu Grumeza.

Referitor la cozile la care stau pensionarii, in municipiul Constanta, pentru a primi lunar, timp de opt ori pe an, pachete cu alimente, primarul interimar al orasului, Decebal Fagadau, a reamintit despre initiativa sa ca ajutoarele respective sa fie sub forma unor vouchere, tichete valorice care vor fi distribuite la domiciliile beneficiarilor, probabil incepand cu luna martie.

"Am propus tichete valorice, asta vom discuta cand aprobam bugetul. (...) In momentul de fata suntem in curs de elaborare a caietului de sarcini. De asemenea, am avut doua intalniri cu cei care emit tichete valorice si vedem ce tip de procedura trebuie sa urmam ulterior, dupa ce avem bugetul final si stim numarul de persoane eligibile. La ultima distributie am pus niste criterii de selectie astfel incat sa evitam ca o persoana sa ridice pachete din mai multe puncte sau sa ridice persoane care nu se incadrau in prevederile hotararii de consiliu si, de aceea, numarul de beneficiari s-a redus. Ca aveam persoane care veneau cu un cupon de pensie, dar nu prezentau toate veniturile", a afirmat Fagadau.

Potrivit acestuia, numarul persoanelor care beneficiaza in prezent de pachetele cu alimente oferite de administratia locala este de circa 40.000, cu aproape 10.000 de beneficiari mai putin.

In sedinta extraordinara a CLM Constanta desfasurata marti, consilierii au votat cu unanimitate de voturi singurul proiect de hotarare de pe ordinea de zi, acela privind aderarea UAT Municipiul Constanta la teritoriul eligibil al Asociatiei Grup Local Dobrogea Nord, cu scopul accesarii de fonduri europene.