Guvernul: Solicitantii de azil in Romania vor beneficia de hrana in limita a 10 lei pe zi de persoana

de CP     HotNews.ro
Marţi, 19 ianuarie 2016, 15:22 Actualitate | Esenţial


Guvernul a aprobat marti modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a legii privind azilul. Hotararea de guvern instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate de statul roman unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de intretinere. Solicitantul de azil beneficiaza, la cerere, de hrana in limita sumei de 10 lei/persoana/zi, de imbracaminte in limita sumei de 67 lei/persoana/sezon vara si de 100 lei/persoana/sezon iarna, la care se adauga 6 lei/persoana/zi reprezentand cheltuieli cu transport local, servicii culturale, presa, servicii de reparatii si cheltuieli pentru igiena personala.

Acestea sunt sume necesare pentru cheltuielile unui solicitant de azil, adult, stabilite in baza datelor comunicate de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV). Valorile maxime estimate iau in calcul durata medie a procedurii de azil estimata la 10 luni. "In plus, solicitantii de azil carora Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) nu le poate asigura cazarea in centrele de primire din subordine pot beneficia de asistenta materiala pentru inchirierea unei locuinte, in valoare de 450 lei/persoana/luna, si asistenta materiala pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere, in valoare de 120 lei/luna/persoana pentru sezonul cald si 155 lei/luna/persoana pentru sezonul rece. Suma acordata lunar pentru chirie scade cu 30% in cazul familiilor cu doi membri si cu 40% in cazul familiilor cu trei membri. Inspectoratul General pentru Imigrari poate suspenda acordarea acestor sume si poate impune rambursarea sau suportarea pe viitor a costurilor respective in cazul in care constata ca solicitantul de protectie internationala detine mijloacele necesare unui nivel de trai adecvat si poate contribui la suportarea costurilor aferente conditiilor material de primire si ingrijirilor medicale", precizeaza Guvernului.

Hotararea de guvern aprobata marti instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate de statul roman unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de intretinere, stabilind totodata conditiile materiale oferite acestora, situatiile in care pot fi implicati in activitati in folosul comunitatii centrului de primire, precum si conditiile in care poate fi acordat, suspendat sau retras ajutorul nerambursabil prevazut la art.20 lit.m) din Legea nr.122/2006 privind azilul in Romania, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr.331/2015.

Executivul asigura astfel transpunerea totala a directivei europene privind procedurile de azil, precum si a directivei privind stabilirea standardelor pentru primirea solicitantilor de protectie internationala, transpunerea partiala fiind asigurata prin Legea nr.331/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul strainilor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3536 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  iar din din suma totala de 10 lei (Marţi, 19 ianuarie 2016, 15:27)

  trăienel [anonim]

  azilantii trebuie sa completeze formularul ANAF nr. 3,14 si sa plateasca TVA, impozit pe venit, CAS.
  • +8 (8 voturi)    
   Însă spre deosebire de unele state vestice, (Marţi, 19 ianuarie 2016, 15:59)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui trăienel

   în România nu se va pune problema confiscării bunurilor, acestea urmând a fi folosite drept șpagă pentru funcționarii cu care refugiații vor intra în contact în vederea primirii statutului de azilant.
 • +3 (7 voturi)    
  Aha... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 15:55)

  Felix [anonim]

  ... si de unde scoate statul roman banii astia? Ca pentru canalizari n-are.

  Pai noi suntem Germania sau Franta sa ne permitem luxul?
  • -3 (7 voturi)    
   Asta sa fie problema... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:02)

   EduardPopa [anonim] i-a raspuns lui Felix

   10 lei pe om nu sunt bani prea buni. Daca vor ajunge la noi, sa speram ca nu vor merge sa cerseasca sau sa dea in cap la oameni pe strada de foame, cum fac in Turcia si mai nou, in Germania.
   Solutia ar fi foarte simpla: sa le permita sa se angajeze. Astfel ar castiga bani cinstiti, nu mizilicul asta, si ar aduce si un plus-valoare societatii.
   • +5 (5 voturi)    
    Nu e numai 10 lei... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:11)

    Felix [anonim] i-a raspuns lui EduardPopa

    "...pot beneficia de asistenta materiala pentru inchirierea unei locuinte, in valoare de 450 lei/persoana/luna, si asistenta materiala pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere, in valoare de 120 lei/luna/persoana pentru sezonul cald si 155 lei/luna/persoana pentru sezonul rece"

    Pe persoana... astia sunt cate opt. De unde?
   • +2 (2 voturi)    
    Plus (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:18)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui EduardPopa

    6 lei pentru igiena personala/ zi + cateva haine +bani de cazare.
    Hai sa facem socoteala:
    10+6= 16lei/zi/persoanax30=496 lei.
    adica 500 lei/luna+ cazare si intretinere.
    • +6 (6 voturi)    
     e o nemernicie! (Marţi, 19 ianuarie 2016, 21:06)

     arion [anonim] i-a raspuns lui aniod

     Primesc mai mult decat venitul minim garantat acordat amaratilor romani care au muncit din greu la negru si acum sint prea daramati sa mai munceasca undeva....
   • +4 (4 voturi)    
    Solutia ar fi sa se duca in tarile Arabe (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:15)

    Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui EduardPopa

    si sa munceasca acolo. I-ar primi cu bratele deschise (mai ales ca multi au si studii...). HA, HA, HA...!!!! (Am vrut sa fiu ironic!).
    Cred ca nici celelalte tari arabe (islamici si ei) nu s-ar bucura sa aiba parte de masacre pe strazi de genul celor de la Paris.
    E drept ca procentul celor periculosi este mic (cam 1 la mie) deci la 60 sansele sunt mici.
   • +1 (3 voturi)    
    kibutzul (Marţi, 19 ianuarie 2016, 21:01)

    verdeta [anonim] i-a raspuns lui EduardPopa

    a fost forma de gospodărire comună inventată de statul israelian pentru evreii care cereau naturalizarea în Israel. Noii sosiți (imigrați) prestau activități diverse prin care își plăteau onest cele necesare subzistenței proprii.
    Nu înțeleg de ce azilanții de azi trebuie transformați în paraziți sociali ca să aibă timp de idei stranii precum agresarea celor care i-au primit?
 • +5 (11 voturi)    
  tare asta :) (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:03)

  bozo [anonim]

  10 lei pe zi alocatie de hrana...e ca si cum le-ar spune emigrantilor sa mearga mai departe sau sa ceara pachet de acasa. :)))

  Serios vorbind, sunt alocatii care arata inca odata cat de saraca e tara noastra in general, aproximativ 2 euro/zi pentru a te hrani suficient ca sa traiesti. La sange cred ca te descurci, dar e dur.
  Si e cu atat mai dur cu cat sunt si multi romani care nu au mult mai mult la dispozitie.

  Cred ca ar fi mai util si mai educativ sa le dea emigrantilor posibilitatea sa-si mai creasca tainul de hrana lucrand la vreo ferma sau ceva similar. Macar daca tot ii primim sa incercam sa-i tinem conectati la munca si sa existe un inceput de integrare sociala in caz ca-i acceptam pe termen mai lung.
  • +6 (8 voturi)    
   Emigranti (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:20)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui bozo

   Romania nu are de ce sa primeasca emigranti. Ea primeste, umanitar, refugiati de razboi sirieni.
   Din contra, romanii sunt emigranti in Spania, Italia etc. Algerienii, marocanii etc nu au ce cauta sa ceara azil aici. Nu putem translata toata populatia din nordul Africii in Europa.
   • -3 (3 voturi)    
    eu asta tot repet pe HN (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:17)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui aniod

    putem primi -umanitar-refugiati de razboi. imigranti economici nu- si nu ca nu am vrea (nici vb sa putem sa ii sustinem) dar sumele oferite de noi, desi ne irita ca nu se dau la romani similar- nu ii vor tenta. Se vor duce mai departe spre Vest.
    Deci toata isteria asta cu cote. jihadisti /islamizarea Romaniei etc e fabricata de mintile infierbantate ale unora.
    Dovada ca si pana acum, din milionul aflat deja in Germania plus alte cateva sute de mii prin restul tarilor UE la noi au ajuns sporadic cateva zeci de persoane- rataciti neinformati care nu stiau ce ii paste aici!
    • 0 (2 voturi)    
     Ce sunt ăia imigranți economici (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:52)

     aqualung [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     Imigranții economici nu sunt imigranți veniți să abuzeze de serviciile sociale. Ăia sunt doar niște profitori și aici nici n-ar avea de ce să vină, că de 10 lei pe zi pentru mâncare (adică un snackbox de la MegaImage) nici n-au de ce abuza. În țări cu plase de siguranță exagerat de generoase, gen Suedia, Franța, în care din ajutorul social pe care îl primesc ei o duc aproape ca un locuitor mediu din țara care îi primește și în care dacă muncești cinstit plătești taxe și prin nas - acolo poate că ajung și astfel de personaje, și sigur ajung, numai de la noi sunt o grămadă și din ăștia.

     Imigranții economici sunt cei care vin să acopere un necesar de forță de muncă nesatisfăcut de piața muncii dintr-o țară. De exemplu, muncitori pe șantier sau în agricultură. Românii plecați să lucreze prin Spania și Italia sunt astfel de imigranți economici. Ei sunt benefici și pentru ei înșiși, și pentru țara care îi primește, și pentru țara care îi trimite. Win-win-win. Am avea nevoie de așa ceva, și mai degrabă ei sunt de dorit să vină, decât refugiații de război (pe care, cum ai zis, nu avem cum să-i refuzăm, că doar n-o să-i trimitem înapoi să moară). Dar astfel de imigranți economici sunt marfă rară, care trebuie apreciată.
    • 0 (0 voturi)    
     Daca (Marţi, 19 ianuarie 2016, 19:56)

     aniod [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     sunt cu adevarat refugiati de razboi, vor veni acolo unde sunt relocati si vor fi multumiti cu ce li se va da.
     Vor ramane si altii, in speranta ca vor obtine actele de identitate europene.
  • +6 (6 voturi)    
   exemplu: 580 lei pensie! (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:32)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui bozo

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20738116-constanta-barbat-cerut-sedinta-consiliului-local-nevoiasii-nu-mai-fie-umiliti-cozile-pachete-alimente.htm

   Sincer, avem problemele noastre, nu avem nevoie de altele.
 • +11 (11 voturi)    
  Oare nu ar fi posibil .... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 16:43)

  NicolaeA [utilizator]

  ca batranii cu pensii de mizerie sa ceara azil in propria tara ? Ar primi mai multi bani si nu ar avea nevoie nici de cazare !
  • +4 (4 voturi)    
   Muncesti toata viata (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:04)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   si la pensionare statul se uita la tine ca la felul 14, dar daca ai pile la partid, pensia e 70 de milioane!

   Ca azilant, primesti un apartament mizerabil, si bani de mori de foame fara donatii. Ca pensionar neafiliat mafiei P$D+PNL+PMP+ALDE+UNPR, e exact la fel, numai cati cersetori pensionari vad zilnic in drum spre metrou...

   Deci milioane de romani deja sunt straini in propria tara.
   • -1 (3 voturi)    
    Material/ traume de razboi (Marţi, 19 ianuarie 2016, 19:58)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Din punct de vedere material, da, multi romani o duc foarte prost. A fi insa refugiat de razboi este diferit.
 • +4 (4 voturi)    
  multi pensionari ... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:02)

  demaGOGU [anonim]

  ...vor cere azil politic in...RO!
 • +4 (4 voturi)    
  Imigranti !? (Marţi, 19 ianuarie 2016, 17:23)

  Ce guvern de kkt avem! [anonim]

  Daca veti calcula cati bani se vor scoate din buzunar pentru acesti oameni, veti constata ca suma este enorma comparativ cu pensiile marii majoritati a cetatenilor romani care au muncit 30-40 ani sau mai mult pentru tarisoara asta ! Pai astia vor prim cca 7600 lei/an/persoana pentru cazare, papica, transport, intretinere, etc. Cati pensionari incaseaza asemenea sume anual? Putini, prea putini, ceilalti de-abia se descurca de pe o zi pe alta.
  Pentru copiii romani, statul aloca 84 lei/luna, adica putin peste 1000 lei/an. Astia s-au inmultit mai ceva decat tiganii de pe-aici, daca vor veni 6-8 persoane/familie vor lua ceva peste 60.000 lei/an si se vor mai inmulti si pe-aici, va fi vai si amar de noi.... vom ajunge colonie in propria tara.
 • +5 (5 voturi)    
  AJUTOR! (Marţi, 19 ianuarie 2016, 18:05)

  roman sarac [anonim]

  450 chirie+ 120 intretinere + 480 masa si transport inseamna o suma de 1050 de lei. Este mai mare decat salariul minim net pe economie care este de 785. Statul roman al cui este, ca al romanilor in mod sigur nu. Adica un roman se considera ca se poate intretine cu 800 de lei, eventual, o familie cu 3 membri ambii cu salariul minim ar avea posibilitatea sa se intretina cu 530 de lei fiecare, dar un imigrant are nevoie de 1050 de lei, dublu.
 • +5 (5 voturi)    
  "transpunerea Directivei europene" ... (Marţi, 19 ianuarie 2016, 18:39)

  lili [anonim]

  Nu exista nici o Directiva europeana care sa oblige onor Guvernul Romaniei sa asigure o viata decenta si pentru milioanele de romani traitori in saracie cu venituri de 450 - 500 de lei, batrani amarati, care dau banii pe medicamente, intretinere si raman apoi cu 10 Lei de mancare pentru toata luna?!
  Cat are un azilant pe zi?!
  De ce guvernantii nu se preocupa ca si romanii amarati sa aiba macar cat au azilantii?
  Sila.
 • +4 (4 voturi)    
  Alo ! Alo ! Dl PRESEDINTE ! (Marţi, 19 ianuarie 2016, 18:53)

  Ali Baba si cei 40 de hoti [anonim]

  Cand ve-ti promulga o lege prin care alocatia lunara pentru un copil roman, sa fie la fel (cel putin ) cu cea a unui refugiat ?
  http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-a-promulgat-legea-care-dubleaza-alocatiile-de-stat-pentru-copii-de-la-42-la-84-de-lei-14377583
 • +1 (1 vot)    
  Unde pot sa ma inscriu (Marţi, 19 ianuarie 2016, 19:28)

  Ronis ot Astria [anonim]

  si eu drept azilant in RO?
 • +2 (2 voturi)    
  Aberatii cu staif, europene ! (Marţi, 19 ianuarie 2016, 20:53)

  Susufler0 [utilizator]

  Solicitantii de azil au dreptul si la 6 lei/zi/persoana pt "cheltuieli de transport local, SERVICII CULTURALE, PRESA(...)" Domnu Ciolos ii discriminati de-a dreptul, nedandu-le posibilitatea sa plateasca un traducator care sa le traduca filmul sau piesa de teatru la care se duc, ziarul sau cartea pe care o cumpara. Copiii nostri si-asa stiu limba materna, ce-ar fi sa le mai luati lor din alocatie, ca ei n-au nevoie de traducator si sa puneti la alocatia refugiatilor, sa aiba de-un traducator la Clik, Urzica si celelalte ! PS Lasati-i pe azilanti, ca astia vor fi putini. Refugiatii, d-le PM, refugiatii, care nu solicita drept de azil, astia cat ne vor costa ?
 • +1 (1 vot)    
  pensionaru moare de foame... (Miercuri, 20 ianuarie 2016, 7:09)

  n [anonim]

  unui copil alocatie de 6 lei /zi nu i se da .. dar dam unor emigranti! vai de steaua noastra! sunt copilasi abandonati si cand vrei sa il infiezi se gasesc 1000 de legi si daca traiesti in america nu poti! sunt copilasi care mor de foame sau abandoneaza scoala sa muncesca... noi ajutam pe neica nimeni cand natalitatea ne scade iar biserica ridica palate ... guvernul viseaza cai verzi pe pereti.. si asteptati sa se mai intoarca diaspora acasa ...
 • 0 (2 voturi)    
  meschinărie (Miercuri, 20 ianuarie 2016, 12:00)

  firuierbii [utilizator]

  Sume de o meschinărie rușinoasă pentru o țară civilizată
 • 0 (0 voturi)    
  rusine (Miercuri, 20 ianuarie 2016, 16:39)

  rania [anonim]

  copilul meu primeste 84 de lei pe luna si nimic altceva. eu din venitul meu platesc mai mult de jumatate la stat pe impozite si taxe care mai de care mai aberante. mathematic eu impreuna cu copilul meu nu avem pe luna cat le da lor asta dupa ce am terminat o facultate si am lucrat 15 ani. o fi suma mica cum spun unii dar e mult mai mult decat primesc multi sarmani romani! rusine!
 • 0 (0 voturi)    
  imprumut (Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, 13:21)

  Elina Johnson [anonim]

  Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com

  Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP).

  DATE SOLICITANT:

    1) Numele complet:
    2) Țara:
    3) Adresa: a
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Stare civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) Poziția actual locul de muncă:
    10) Venit lunar:
    11) Suma creditului necesar:
    12) Durata de împrumut:
    13) Scopul creditului:
    14) Religia:
    15) V-ați aplicat înainte;
    16) Data nașterii;
    Mulțumiri,
  D-na Johnson Elina
 • 0 (0 voturi)    
  imprumut (Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, 13:22)

  Elina Johnson [anonim]

  Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com

  Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP).

  DATE SOLICITANT:

    1) Numele complet:
    2) Țara:
    3) Adresa: a
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Stare civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) Poziția actual locul de muncă:
    10) Venit lunar:
    11) Suma creditului necesar:
    12) Durata de împrumut:
    13) Scopul creditului:
    14) Religia:
    15) V-ați aplicat înainte;
    16) Data nașterii;
    Mulțumiri,
  D-na Johnson Elina


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by