Familia Iohannis a depus la Curtea Suprema o cerere de stramutare de la Curtea de Apel Brasov a dosarului privind contestatia in anulare formulata impotriva decizie instantei din noiembrie 2015 prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, anunta Agerpres. Sotii Iohannis sustin ca mass-media a creat un curent nefavorabil lor in plan local.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei locale, citate de Agerpres, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. Astfel, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor.

Pe 4 ianuarie, magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat, pentru 25 ianuarie, judecarea contestatiei in anulare depusa de familia Iohannis, in urma deciziei definitive si irevocabile a instantei brasovene din 12 noiembrie 2015, prin care Carmen si Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului.

Cererea de stramutare a fost depusa pe 17 decembrie 2015 si are ca prim termen de solutionare data de 17 februarie 2016.

Intre timp, sotii Iohannis au cerut instantei supreme ca cererea de stramutare sa se judece mai repede, insa magistratii le-au respins solicitarea.

Carmen si Klaus Iohannis au depus o contestatie in anulare, dupa ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut o casa in Sibiu, punctand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.

"Aceasta solutie, dupa parerea mea, nu este buna, ma nemultumeste si impreuna cu avocatii mei cautam cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie", a spus Iohannis, intr-un interviu difuzat de TVR 1, solicitat sa faca precizari cu privire la sentinta judecatoreasca prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii '70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.