Un numar de 21 de drumuri nationale sunt inchise partial luni dimineata din cauza ninsorii abundente, a viscolului si a vizibilitatii reduse, arata datele publicate de CNADNR. Acestea trec prin judetele Calarasi, Buzau, Ialomita, Constanta, Giurgiu, Galati, Tulcea, Vrancea si Vaslui. De asemenea ramane inchisa Autostrada Soarelui, intre Bucuresti si Fetesti. Soferii sunt directionati pe DN3, dar si pe acolo se circula foarte greu.

15:15 Trenul IR 1771 Bucuresti-Galati, blocat in nameti la 15 km de statia Traian din judetul Braila dupa ce plugul locomotivei s-a rupt in sulurile de zapada, si-a reluat cursa spre Galati, dupa ce a fost schimbata locomotiva, operatiune care a durat aproximativ trei ore, potrivit Agerpres.

'O locomotiva din statia Faurei s-a deplasat la fata locului si a preluat garnitura in care se aflau 120 de oameni. Pe perioada operatiunii, trenul a fost incalzit. Nu s-au semnalat probleme deosebite', a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt.col. Stefan Stoian

13:02 Autoritatile cer populatiei sa indeparteze turturii de pe propriile imobile

Echipele ISU Bucuresti au avut luni mai multe interventii pentru indepartarea turturilor formati pe acoperisurile unor imobile din Capitala.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru Agerpres ca populatia ar trebui sa se ingrijeasca pentru a vedea daca este necesara aceasta operatiune si, daca prin mijloace proprii nu este posibil, sa apeleze la numarul de urgenta 112 sau la serviciile administratiilor domeniului public din cadrul Primariilor de sector.

'Cu acest prilej, dorim sa informam cetatenii ca este datoria lor sa indeparteze turturii care se formeaza in aceasta perioada cu temperaturi pozitive pe durata zilei. Daca le este pusa viata in pericol la incercarea de a-i indeparta sau mijloacele proprii nu sunt bune, pot apela numarul de urgenta 112 si administratiile domeniului public. Sunt mai multe cazuri in desfasurare, dar cea mai mare pondere a activitatii noastre in aceste zile este pentru indepartarea copacilor cazuti pe masini', a spus Daniel Vasile.

ISU Bucuresti a anuntat luni ca sunt inregistrati 500 de copaci si stalpi de electricitate cazuti pe masini si carosabil, iar 200 de autoturisme sunt avariate. Momentan se lucreaza pentru ridicarea pomilor cazuti pe masini pe Calea Grivitei, pe Drumul Gazarului, strazile Baladei, Motoc, Istriei 3, bulevardul Theodor Pallady, strada Sibiului si pe bulevardul Uverturii nr. 2.

12:40 Plugul locomotivei trenului IR Bucuresti-Galati s-a rupt, iar o locomotiva se deplaseaza pentru a prelua garnitura

Plugul locomotivei trenului IR 1771 Bucuresti - Galati s-a rupt la 15 km de statia Traian spre Braila, iar o locomotiva din statia Faurei se deplaseaza pentru a prelua garnitura in care se afla 120 de oameni, potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt.col. Stefan Stoian, scrie Agerpres.

'In tren se afla un numar de 120 persoane, care au caldura. O locomotiva de la statia Faurei se deplaseaza spre tren pentru a prelua garnitura si a o transporta spre destinatie', a declarat lt.col. Stefan Stoian.

In momentul de fata, in judetul Braila sunt zece localitati fara energie electrica, patru drumuri nationale inchise si 22 drumuri judetene blocate.

11:50 Tulcea: Circa 20 de autoturisme, blocate pe un drum judetean

Circa 20 de autoturisme in care se afla cel putin tot atatea persoane se afla blocate in zapada pe drumul judetean Tulcea-Dunavatu de Jos, in apropiere de localitatea Malcoci, situata la circa 15 kilometri de municipiul resedinta de judet, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, autoritatile au intervenit incepand cu ora 10,30 in zona amintita, dupa ce s-a semnalat blocarea a cinci autoturisme.

'Celor cinci autoturisme initiale pentru care ISU intervine pe soseaua Tulcea-Malcoci se mai adauga circa 15 autovehicule', se arata intr-un mesaj telefonic transmis presei de ISU Delta Tulcea.

11:30 A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 21, km 58+000 - km 90+750, intre localitatile Baraganu - Slobozia, pentru toate categoriile de vehicule.

10:20 A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 73, km 54+050 - km 92+000, pentru toate categoriile de vehicule, dar ramane valabila restrictia de 16 tone pe acest sector de drum.

09.10 - 12 trenuri mai sunt anulate luni dimineata din cauza vremii nefavorabile, anunta un comunicat CFR Calatori. Acestea sunt:

  • R 8580 si R 8581 Ciulnita - Slobozia Veche si retur
  • R 8443 si R 8592 Ciulnita - Calarasi Sud si retur
  • R 7037 Bucuresti Nord - Urziceni
  • R 8151 Urziceni - Ciulnita
  • R 8584 Ciulnita - Slobozia Veche
  • R 7381 Braila - Galati
  • R 5201 Marasesti - Miercurea Ciuc
  • R 9051 si R 9052 Rosiori Nord - Turnu Magurele si retur
  • R 7566 Galati - Marasesti

08.50 : Luni dimineata la ora 7.00, autostrada Soarelui a fost deschisa de la Bucuresti la Lehliu, dar ramane inchisa de la Lehliu la Fetesti, a anuntat CNADNR.

64 de trenuri au fost anulate duminica pana luni dimineata din cauza vremii nefavorabile, potrivit ultimei situatii transmise de CFR. Cele mai multe treceau prin sud-estul tarii unde duminica a fost in vigoare un cod portocaliu de viscol si ninsoare si unde ramane in vigoare pana luni seara un cod portocaliu de ninsori. Duminica trenurile care au circulat au avut intarzieri si de 3 ore. Trenul de Galati care a plecat duminica dimineata spre Capitala a avut o intarziere de peste 200 de minute. Iar trenul de la Sofia a intarziat 4 ore. Probleme mari au fost si pe ruta Constanta-Bucuresti.

Informatii despre circulatia trenurilor pot fi obtinute si de la dispeceratele Comandamentului de iarna: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat.

Zboruri anulate

Pe aeroporturi circulatia se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii, a ghetii de pe pista si a vizibilitatii reduse. Luni dimineata sunt anulate 4 curse aeriene care urmau sa plece de pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala spre Istanbul, Catania (Italia), Tel Aviv si Baia Mare.

Datele oficiale arata ca sunt probleme pe aeroporturile Bucuresti, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Iasi, Oradea, Satu Mare si Tulcea.