Seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a lansat, duminica, pe Facebook, un atac dur la adresa fostului premier Victor Ponta, afirmand ca, in privinta comentariilor acestuia despre situatia din Republica Moldova, are o atitudine ipocrita "care trece de limita bunului simt", scrie Mediafax.

Dan MihalacheFoto: Agerpres

Comentariul lui Dan Mihalache vine in urma unor postari, tot pe Facebook, ale fostului premier cu privire la situatia complicata din Republica Moldova, in care Ponta l-a criticat inclusiv pe presedintele Klaus Iohannis.

Mihalache spune ca, in loc sa scrie pe retelele de socializare "prostii" despre Klaus Iohannis si despre presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ponta ar fi trebuit sa se implice in solutionarea problemelor.

"Sa vorbeasca cu partenerii lui politici din Republica Moldova, sa ii sfatuiasca sa nu destrame coalitia de guvernare. Sa-i intrebe de ce era nevoie ca Guvernul Strelet sa fie inlocuit... Sa-i indemne la prudenta si sa-i descurajeze pe prietenii sai, cu care are atatea poze, in dorintele de a acapara toata puterea politica in statul vecin. Victor Viorel Ponta stie foarte bine realitatile politice din Republica Moldova si tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simt", scrie Dan Mihalache.

In ultimele zile, de cand criza politica din Republica Moldova s-a accentuat, fostul premier Victor Ponta a facut, pe Facebook, o serie de comentarii, intr-unul dintre ele comparand si situatia de la Chisinau - unde unul dintre premierii propusi de majoritatea parlamentara a fost respins de presedintele Timofti - cu situatia din Romania, din 2009, cand Klaus Iohannis fusese propus premier, dar Traian Basescu l-a refuzat, in ciuda majoritatii PSD-PNL care il sprijinea.

Intr-o alta postare, Victor Ponta a acuzat autoritatile de la Bucuresti ca "tradeaza" Republica Moldova. "In ultimele doua luni am reusit insa sa exportam peste Prut prostia, miopia si dezinteresul caracteristic de la Bucuresti! Tradarea Bucurestiului este cu atat mai condamnabila cu cat nu ne mai aflam in 1940, singuri impotriva unei URSS formidabil de puternica. Deci azi e pura lasitate si prostie! Cand cei de la Chisinau aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii nostri politici au plecat in vacanta!", scria Victor Ponta, fara sa faca insa si nominalizari.