Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a afirmat ca noul sediu al dispeceratului integrat al Ambulantei si Pompierilor de la Bucuresti este aproape finalizat si si-a exprimat speranta ca cel tarziu pana la sfarsitul anului aceste doua servicii sa fie "aduse impreuna" in acest spatiu, transmite Agerpres.

Raed ArafatFoto: Agerpres

"La Bucuresti, noul sediu al dispeceratului integrat este aproape finalizat, fiind vorba de o investitie importanta a Primariei Municipiului Bucuresti. Sper ca cel tarziu pana la sfarsitul acestui an sa reusim sa aducem impreuna dispeceratul Ambulantei si cel al Pompierilor, care include si SMURD, sub acelasi acoperis, pentru o gestionare mai buna a situatiilor de urgenta cu care se confrunta cetatenii din Bucuresti. Totodata, in primul semestru al acestui an, in colaborare cu experti din afara Romaniei, urmeaza sa regandim modul de pregatire a dispecerilor de urgenta pentru urgentele medicale, precum si pentru alte situatii de urgenta", a declarat duminica secretarul de stat, pe Facebook.

El a amintit ca in cursul saptamanii trecute a inceput sa functioneze dispeceratul integrat al Ambulantei si ISU/SMURD Constanta.

"Acesta era ultimul dispecerat judetean integrat care trebuia implementat intre cele doua structuri de urgenta, ramanand doar Bucurestiul in care dispeceratele inca functioneaza separat. Demersul integrarii dispeceratelor serviciilor de ambulanta si a celor de la pompieri pe plan national a inceput acum aproximativ 2 ani, pana atunci avand doar dispeceratul din Targu Mures care functiona ca dispecerat integrat inca din 2001. Aducerea personalului de la Ambulanta si a celui de la Pompieri in acelasi dispecerat este doar un pas care urmeaza a fi completat cu pregatirea dispecerilor ambelor institutii, astfel incat sa fie posibil managementul oricarui apel, indiferent de complexitatea acestuia, in cel mai scurt timp si intr-un mod eficient", a spus Arafat.