Deplasarea cu mijloacele de transport public in comun a fost duminica o adevarata aventura, in majoritatea sectoarelor din Capitala, din cauza mormanelor de zapada neridicate de catre autoritatile locale, transmite Agerpres.

In perimetrul majoritatii statiilor RATB, bucurestenii nu au avut practic unde pune piciorul pentru a se putea urca in conditii de siguranta in masini sau troleibuze, din cauza apei si a zapezii nestranse de utilajele de deszapezire. Mai mult, au existat refugii de tramvai acoperite complet de zapada.

De asemenea, circulatia pe trotuare, chiar si pe cele din zonele centrale din Bucuresti, a fost aproape imposibila, acestea fiind acoperite integral de zapada.

In cursul zilei de duminica, Primaria Capitalei a anuntat, inca de la primele ore, ca peste 450 de utilaje actioneaza in Bucuresti pentru deszapezire.

In aceeasi zi, Politia Capitalei a sanctionat contraventional operatorii economici cu atributii in deszapezire, invocand curatarea defectuoasa a carosabilului pe arterele principale destinate transportului in comun, accesului in institutii publice, de sanatate, de alimentatie publica, de asigurare a energiei electrice si termice, dar si lipsa interventiei la deszapezire pe strazile secundare.

Potrivit unui comunicat remis, duminica de DGPMB, firmele de deszapezire au actionat defectuos, fiind sanctionate in conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata.