Nu va aventurati la drum, daca nu aveti o urgenta. Totusi, daca plecati cu masina tineti cont de recomandarile politistilor si verificati temeinic daca aveti tot ce trebuie pentru a va descurca pe o asemenea vreme.

Nu uitati, in afara de Bucuresti si de cele 11 judete aflate sub cod portocaliu de viscol si ninsori, in alte 12 judete e cod galben de vreme rea.

Una dintre cele mai bune masuri de protectie este, evident, sa nu porniti la drum daca meteorologii au anuntat viscol si ninsori puternice. Daca totusi nu aveti incotro, in primul rand sunati la Infotrafic ca sa va asigurati ca pe traseul ales nu sunt drumuri blocate. Ajunsi in masina, trebuie sa ne asiguram ca sistemul de incalzire functioneaza perfect, ca dam drumu la radio sa ascultam eventualele mesaje din partea autoritatilor, ar fi bine sa avem si patura, apa si mancare cat mai greu perisabila. Fireste, ne asiguram ca avem si masina pregatita pentru iarna. Anvelope de iarna, iar in portbagaj lopata, nisip si lanturi pentru roti. Toate aceste sfaturi vin de la Inspectoratul General al Politiei Romane.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV