Cristian Paturca, simbol al Pietei Universitatii, a fost comemorat sambata, la Cimitirul Bellu si in Piata Universitatii, unde membri ai Asociatiei "21 Decembrie 1989" si prieteni au depus flori si au aprins lumanari in amintirea sa, informeaza Agerpres.

Cristian PaturcaFoto: Agerpres

Presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, a anuntat ca la sediul organizatiei are loc sambata seara un concert sustinut de trupa si prietenii alaturi de care Paturca a cantat, in urma cu aproape 26 de ani, in Piata Universitatii.

"Pentru noi, pentru Asociatia 21 Decembrie, pentru cei care au fost in Piata Universitatii, pentru toti golanii si pentru romanii care cu adevarat au perceput lupta anticomunista din Piata Universitatii la adevarate cote si la adevarata lupta pentru democratie, Cristi Paturca a fost, am putea spune, varf de lance alaturi de Vali Sterian nu doar prin 'Imnul golanilor', ci prin toate melodiile Pietei Universitatii", a declarat Maries.

El a spus ca Paturca a deschis calea catre multimi. "Cristi Paturca a fost omul care a deschis calea catre multimi foarte multi ani, incepand cu balconul Pietei Universitatii si terminand cu unele campanii electorale, el urca primul, deschidea sufletele, dupa care veneau ei. Din pacate, acei ei, marea majoritate, l-au uitat. Nu l-au ajutat si practic Cristi a avut, mai ales in anii grei de boala, mult de suferit si din cauza faptului ca cei pe care i-a ajutat cu adevarat nu i-au fost alaturi", a adaugat presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989".

Interpretul de muzica folk Cristian Paturca, autorul "Imnului golanilor", melodia simbol a Pietei Universitatii s-a nascut la 10 septembrie 1964 in Bucuresti si a murit la 18 ianuarie 2011.