Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat intr-un interviu pentru Mediafax ca va fi regandita procedura de admitere la rezidentiat, luandu-se in calcul ca toti cei care au obtinut punctaj de promovare sa isi gaseasca un post, in conditiile in care sunt multe localitati fara medici.

Patriciu Achimas-CadariuFoto: Institutul Oncologic "Ion Chiricuţă"

Ministrul Sanatatii arata, in cadrul interviului, ca desi actualul guvern are un mandat scurt, de un an, trebuie gandite strategii pe termen lung pentru pacienti, pentru copii si nou-nascutii prematur. El sustine ca o prioritate ar fi punerea in lucru a unei strategii privind preventia si ca va sustine si asuma legea vaccinarii asa cum o vor elebora specialistii, explicand totodata ca este oportuna vaccinarea anti-HPV.

Patriciu Achimas-Cadariu mai spune ca trebuie regandita procedura de admitere la rezidentiat, astfel incat sa existe un rezidentiat national care sa ofere un clasament in functie de care cat mai multi, daca nu toti cei care participa, sa poata sa isi aleaga un post.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre problema infectiilor nosocomiale, sustinand ca, pe langa necesitatea unui numar mai mare de epidemiologi, acum fiind doua sute de astfel de specialisti si cinci sute de spitale, trebuie gandita o modalitate de control in care sa fie implicate mai mult si directiile sanitare.