Noi manifestatii s-au desfasurat sambata la Chisinau, la o zi dupa ce presedintele Nicolae Timofti a acceptat propunerea majoritatii parlamentare si l-a desemnat prim-ministru pe democratul Pavel Filip, informeazaRadio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.41Partidul Liberal Democrat condus de interimarul Valeriu Strelet a anuntat ca trece in opozitie si ca-i va exclude din partid pe cei sapte deputati PLDM care au semnat pentru formarea majoritatii ce-l sustine pe Pavel Filip daca nu-si retrag semnatura

Platforma Demnitate si Adevar, dar si Partidul Socialistilor, aflat in opozitie parlamentara, alaturi de formatiunea Partidul Nostru a primarului de la Balti, Renato Usatii, au scandat impotriva alegerii lui Pavel Filip in functia de prim-ministru si pentru declansarea alegerilor anticipate.

Platforma DA si-a adunat sustinatorii in Piata Marii Adunari Nationale, unde protesteaza din luna septembrie a anului trecut.

In Piata Marii Adunari Nationale se striga: "Unire, Moldoveni!"

идем маршем через ПМАН и Платформа ДА дает дорогу

Posted by Alexander Tuceac on Saturday, January 16, 2016

Liderii acesteia s-au declarat de la tribuna impotriva alegerii lui Pavel Filip in calitate de prim-ministru si pentru organizarea alegerilor anticipate, pentru ca, potrivit lor, actuala guvernare nu mai reprezinta vointa poporului.

Cei de la Platforma DA au condamnat retragerea lui Ion Paduraru din functia de candidat desemnat si numirea de catre presedintele Nicolae Timofti a candidatului Partidului Democrat, pe care le-au calificat drept gesturi de tradare.

Sustinatorii Partidului Socialistilor si ai formatiunii Partidul Nostru urmeaza sa se intruneasca in fata Parlamentului, dupa ce au marsaluit prin oras, cu aceeasi revendicare, de a organizare a alegerilor anticipate, scrieRadio Chisinau.

Liderul socialist Igor Dodon a declarat de curand ca nu partidul sau nu va sustine niciun candidat la functia de premier in parlament si ca singura solutie acum sunt anticipatele.

Pavel Filip a fost desemnat la functia de premier al Republicii Moldova de catre presedintele Timofti.Candidatura a fost anuntata dupa consultarile care au avut loc vineri seara intre Nicolae Timofti, Marian Lupu si Mihai Ghimpu.

Noua coalitie de guvernare din Republica Moldova a facut miercuri seara un gest de forta: l-a propus pe oligarhul Vlad Plahotniuc premier pentru a doua oara consecutiv, in ciuda faptului ca presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-l desemneze prim-ministru pe motiv de lipsa de integritate.

In schimb, Presedintele Nicolae Timofti l-a propus in functia de prim-ministru pe Ion Paduraru, secretarul general al Presedintiei, care a renuntat la incercarea de a forma un nou guvern in mai putin de 24 de ore de la nominalizare.